Transparantie

transparantie in de cannabis sector

Transparantie & Weeview

Regels voor het opstellen van een review

Een review is een beoordeling over een coffeeshop. Deze beoordeling kan zowel positief als negatief zijn, het gaat er vooral om dat deze eerlijk is. Negatief hoeft in deze zin niet als een belediging te worden gezien, maar als feedback om het in de toekomst beter te doen. Een positieve review is leuk om te krijgen, maar van een negatieve review kan je waarschijnlijk meer leren. Hou het netjes bij het schrijven van een review, alles wordt gelezen! Wij willen geen censuur plegen maar een platform zijn waar iedereen zich veilig voelt en zich kan uitspreken betreft coffeeshops. Om censuur te voorkomen is het niet toegestaan om in je review de volgende punten te verwerken: reclame uitingen, beledigingen, politieke uitingen, discriminatie, doxxing, onwaarheden. Bij constatering van deze overtredingen zullen wij in contact treden en passende maatregelen nemen. 

Het is voor iedereen boven de 18 jaar mogelijk een review via de app te schrijven. Hiervoor dient eerst een account aangemaakt te worden. Hierbij wordt een maximaal aantal van twee reviews per dag gehanteerd. Dit heeft twee redenen: reviews dienen recent te zijn, een coffeeshop bezoek van een half jaar geleden zegt weinig over het aanbod en service van vandaag de dag. De tweede reden is om nep reviews tegen te gaan, en wij er vanuit gaan dat je zelden meer dan twee coffeeshops per dag bezoekt. 

Iedere review wordt direct geplaatst maar binnen 24 uur handmatig gecontroleerd of deze niet in strijd zijn met ons regelement. 

Het Weeview algoritme

Waarom staat een coffeeshop hoger in de beoordelingen dan een ander? Coffeeshops worden beoordeelt op een vijftal punten, welke van 1 tot 5 beoordeeld kunnen worden. Hierbij is 1 de laagste score en 5 het hoogst haalbare. Deze worden bij elkaar opgeteld en gedeelt door 5. Dit is de gemiddelde score per review. Deze gemiddelde score wordt van elke review bij elkaar opgeteld en is de ranking van de coffeeshop. Bij iedere review zal de score dus minimaal 1 punt omhoog gaan en maximaal 5 punten. Het aantal reviews keer de gemiddelde score van de review bepaald de positie van de lijst. Hierdoor heeft een coffeeshop met 2 reviews met 4 sterren (2 x 4 = 8) een hogere positie in de lijst dan een shop met 1 review met 5 sterren (1 x 5 = 5). Aan de hand van dit algoritme is de score van een vaker beoordeelde shop betrouwbaarder dan een shop met minder reviews, en staat hier om hoger in de ranking. 

Wij beïnvloeden de ranking van coffeeshops verder op geen enkele manier. Er kan niet een hogere ranking gekocht worden. Zo houden we het eerlijk voor alle gebruikers van de app!

Privacy vinden wij belangrijk!

Wij verzamelen geen informatie van gebruikers over gezondheid, seksuele geaardheid of politieke voorkeur. Wij verkopen geen advertenties of op enige manier informatie over de gebruiker zelf. De informatie (lees beoordeling) uit de reviews wordt gebruikt om inkomsten te genereren. Wij zullen nooit inkomsten genereren uit praktijken die schadelijk zijn voor de privacy van een Weeview gebruiker. Momenteel niet en in de toekomst ook niet! Wil je meer lezen kijk dan in onze privacy pagina.

>