Beste Weeviewers, jullie zijn ontzettend lekker bezig met het schrijven van reviews over de shops die je hebt bezocht! Daarnaast zijn de eerste goodiebags verstuurd en zijn er velen bezig deze bij elkaar te reviewen! Echter hebben we vaker gehoord dat mensen niet zo goed weten wat ze op willen schrijven, of wat een goede review is waar mede smokers ook echt daadwerkelijk iets aan hebben. Een goed moment dus om jullie hierbij te helpen! Na het lezen van de volgende tips schrijf je reviews als een ware connaisseur en help je mede blowers met het maken van de juiste keuze!

Een goede review is pas compleet als het genoeg details geeft om anderen een idee te geven hoe jouw ervaring was. Leg dus uit welke factoren hebben bijgedragen aan je positieve, negatieve of matige ervaring. Probeer te praten over verschillende aspecten van de shop, om je mede smoker goed te informeren. Denk hierbij aan de volgende punten:

Prijs-kwaliteitverhouding – Voor velen het belangrijkste punt. Is de kwaliteit van het gekochte product de prijs waard? Altijd fijn om te weten wanneer je een nieuwe shop gaat bezoeken. Een duur product kopen is zo erg nog niet als de verwachte kwaliteit maar geleverd wordt! Mocht de kwaliteit wel onder peil zijn bij een torenhoge prijs, dan zou je daar ook graag over geïnformeerd willen worden toch?

Prijs-kwaliteitverhouding – Voor velen het belangrijkste punt. Is de kwaliteit van het gekochte product de prijs waard? Altijd fijn om te weten wanneer je een nieuwe shop gaat bezoeken. Een duur product kopen is zo erg nog niet als de verwachte kwaliteit maar geleverd wordt! Mocht de kwaliteit wel onder peil zijn bij een torenhoge prijs, dan zou je daar ook graag over geïnformeerd willen worden toch?

“Na het lezen van de volgende tips schrijf je reviews als een ware connaisseur”

Klantvriendelijkheid en kennis budtender – Voor velen is de manier waarop zij behandeld worden in de shop van groot belang. Zijn de mensen die je helpen vriendelijk en beschikken ze over voldoende kennis om je te helpen bij je keuze? Wanneer je vraagt om een lekker zoet wietje of een soort hasj waar je sky high van wil worden, krijg je dan ook het gewenste resultaat of biedt de budtender je gewoonweg het duurste soortje aan dat er beschikbaar is? Mag je beoogde aankoop even bekijken en ruiken of moet je vanachter een glazen wandje je keuze maken? Het draagt allemaal bij aan jouw ideale coffeeshop beleving!

Uitstraling – Ook zeker niet onbelangrijk is de uitstraling van de shop. Voel je je gelijk thuis of hangt er juist geen fijne sfeer. Plof je gelijk neer in een lekkere stoel, zit je aan een tafeltje met je vrienden lekker achterover te praten of ga je voor een potje pool of een ander spelletje? Wanneer een van deze mogelijkheden zich voordoet is het natuurlijk leuk dat je mede blowers dit ook weten!

Rookruimte aanwezig? – Bij je thuis voelen hoort natuurlijk een fijne plek om je net gekochte product te nuttigen. Beschikt de shop over een rookruimte en is deze aangenaam? Is het een enorm damp hok waarin je niet normaal kunt ademhalen of doen de lucht verfrissers hun werk uitstekend? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wel houdt van een beetje hotboxen, laat het weten!

Tot slot nog wat kleine dingetjes voor iedereen die het lastig vindt om een kritische noot op te schrijven. En als bonus nog wat extra tips voor de perfecte review! In het plaatje hiernaast staat in onze ogen een perfecte review.

“Een goede review is pas compleet als het genoeg details geeft om anderen een idee te geven hoe jouw ervaring was.”

Overdrijf niet – Alles 100% of alles 0% bestaat praktisch gezien niet. Er zijn altijd verbeterpunten en of positieve dingen. Geef het een persoonlijke draai, je hoeft uiteraard niet perse volgens deze hulplijnen je review te schrijven. Het belangrijkste is tenslotte dat je jouw mening op schrijft.

Ontwijk kritiek niet – Heb je iets gevonden wat je niet prettig vond en vind je het lastig dit op te schrijven? Wees niet bang, de app is ontwikkeld zodat beide partijen er wat aan hebben. Wanneer je een kritiek puntje hebt schrijf het op! Zo kan de shop hier mee aan de slag en je beter helpen in de toekomst. Kortom een WIN-WIN door je juist uit te spreken!

Wees vriendelijk en netjes – Houd het taalgebruik netjes en geef in je review op het einde aan of je de shop aanbeveelt of juist niet! Wanneer je gebruik maakt van deze handige richtlijnen geef je het meest uitgebreide advies aan je mede cannabislovers. Hiermee help je hen in hun zoektocht naar de perfecte shop & chill! Dus niet zo als de review hieronder 😉 !

Hopelijk heb je na het lezen van dit blog nog meer inspiratie opgedaan voor je volgende review. Wij en je mede cannabislover zien je volgende review graag verschijnen 🙂 Ben je ready? Via de button hieronder kan je gelijk beginnen!


Vergelijkbare berichten